Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek smo si postregli z zajtrkom. Imeli smo doma pečen kruh, maslo iz lesenega modelčka in čudovit med, ki so ga pridelale naše čebele. Jabolka niso bila enako velika in lepa, so pa bila zelo različna in okusna.

O zdravi prehrani se veliko pogovarjamo. Že spomladi smo sejali in kasneje sadili zelenjavo na šolski vrt. Zeljno glavo, ki nam je zrasla,  je kuharica spremenila v solato.

Zdaj smo zbirali recepte za mlečne jedi, kar nekaj zanimivih se je znašlo v naši zbirki. Jerneja in njena mami sta nam spekli medenjake. Mmmmm, so bili dobri.

Poleti so našo šolo obiskale učiteljice iz OŠ Šk. Loka-Mesto in prinesle sadiko fižola, ki so ga posadile na šolski vrt. Opazovali smo nejgov razvoj, ga fotografirali, potem pa nam ga je pojedla srna.

Zdaj smo dobili pisma učencev iz te šole. Če vas zanima, o čem klepetamo, si boste lahko prebrali pod naslovom Sodelovanje v zavihku Dejavnosti.